Er der styr på hundens kost?

Vi mennesker tænker ofte en del og hvad slags mad vi giver os selv. Der bliver tænkt i fordelingen af proteiner og kulhydrater, om maden indeholder gode fedtstoffer og fibre. Derudover tager mange mennesker diverse kosttilskud for at få en sund kost. Men hvad med din hund? Sørger du får at dens kost er lige så velafbalanceret som din egen er?

Hvad er en sund kost for din hund?

For vi ønsker at vores krop er sund og fungere optimalt. I og med at vores hund ikke selv frit kan løbe ud og finde noget at spise, så kan den ikke længere gør brug af den instinkter til at finde frem til god og nærende mad. Den har aldrig lært hvordan man gør, da den ikke er en vild hund.

 

I stedet er den nu fuldt ud afhængig af dig som dens ejer og det mad du vælger at give den. Derfor er det virkelig vigtigt at du sætter dig ind hvad din hund har brug for af næring i sin kost. Der er eksempelvis mange som vælger kornfrit hundefoder. Grunden til dette er at man mener at det passer bedre med den form for mad hunden naturligt ville have spist. Så den burde få det godt af denne type foder og det skulle give hunden mest mulig energi til dagen.

 

Hvis din hund ikke er så god til at stoppe med at spise når den er mæt, så er det også dit ansvar at regulere mængden af mad den får og hvor mange gange den kan få mad i løbet af en dag. På den måde kommer den ikke til at overspise og tage på.

Tag hensyn til alder og aktivitetsniveau

Der findes også hundefoder som er specielt lavet til blandt andet hundens alder. For der er forskel på hvad en hvalp har brug for af næring og hvad en almindelig voksen hund eller en gammel hund skal bruge. Derudover er der også nogle hunde som har et langt mere aktivt liv end andre. Eksempelvis hvis man har sin hund med på jagt. Disse aktive hunde har godt af at få noget mad der er specielt udviklet til aktive hunde, så de får alle de mineraler og andre stoffer de har brug for.

 

Det er altså derfor en god ide både at overveje din hunds alder samt livsstil, når du skal vælge foder til den.

Join the Conversation

4 Comments

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *