Indret også husets ydre

Flere og flere danskere er blevet interesserede i boligindretning. Det er i hvert fald tendensen, hvis man kaster et blik på seertallene til fjernsynets indretningsprogrammer eller salgstallene i de relevante butikker. Som oftest handler den slags dog mest om sofapuder og nyt tapet, hvorfor mange glemmer husets ydre. Det er dog mindst lige så stor en del af husets udseende, da det jo bogstaveligt talt er alles første indtryk. Om ikke andet end af den grund, bør man derfor gøre en smule ud af husets ydre. Det er nemlig ret simpelt og billigt at gøre husets ydre indbydende.

Et skilt er oplagt

Først og fremmest er det selvfølgelig en god ide at rengøre og rydde op udenfor. Det kan være græsset skal slås eller at facaden skal vaskes for alger. Når den slags er gjort, kan man endelig begynde på den egentlige indretning. I den forbindelse er det vigtigt at holde sig til det simple og praktiske.

Køb for eksempel gerne et par fine, udendørs skilte til huset, der kan vise husnummer og familiens navne. Det er selvfølgelig enormt praktisk for postbuddet såvel som andre besøgende. Derudover kan det dog også være med til at pynte på husets facade. Der er i hvert fald masser af måder at personliggøre den slags udendørs skilte på, præcis ligesom man ville gøre det med pudebetræk eller tapet.

Udseendet er dog ikke det eneste, man skal skænke en tanke i den sammenhæng. Skiltet skal som sagt også tjene en praktisk opgave, hvorfor det er vigtigt, at graveringen er udført af nogen med erfaring, så den kan holde til dansk vind og vejr i mange år.

Praktisk og smukt

Den samme dualitet gør sig gældende med de fleste andre indretningsgenstande til husets ydre. For eksempel er et par lamper en god ide til ethvert hus, der ikke har den luksus at ligge på en velbelyst villavej. I den forbindelse skal lamperne først og fremmest være gode nok til faktisk at oplyse døren og ikke mindst låsen, når I kommer sent hjem. Derudover må de dog også gerne have et sødt design og et blødt lys, der passer godt til resten af hjemmets indretning. Sådan kunne man blive ved. Dørmåtten kan være både god og personlig, ligesom bedet foran huset kan være fyldt med dine yndlingsblomster, så længe de ikke skal vandes for tit. Med den slags kompromiser kan du nemt indrette et smukt hus. Også udefra.

Join the Conversation

4 Comments

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *