En hundetræner er en professionel, der hjælper kæledyrsejere med deres hunde. Hundetrænere kan hjælpe dig med at løse en række forskellige problemer lige fra pottetræning til lydighedsproblemer. Hvis din hund har opført sig uartigt og har brug for noget disciplin, eller hvis den har udvist aggressiv adfærd over for andre kæledyr eller mennesker, så er det tid til et besøg fra de professionelle!- En hundetræner kan hjælpe med pottetræning.

Hunde er kloge

Hunde er kloge dyr, som er i stand til at lære nye kommandoer og tricks med få gentagelser. Du kan lære din hund grundlæggende kommandoer som “sid”, eller “bliv”. Hvis du ønsker det, kan træneren måske endda hjælpe din pelsede ven med at udføre mere vanskelige opgaver som at hoppe igennem hoops(ringe) eller stå på skateboard – hvis det er noget, du gerne vil!

Det kan være en god ide at tage til hundetræning allerede fra hvalpestadiet, så hunden kan lære at blive social med andre hunde samt lære nogle simple kommandoer. En hundetræner kan udvikle din hund, og samtidig lære dig, hvordan du skal håndtere din hund, så den ikke løber om hjørner med dig. Det er også en god måde at styrke forholdet mellem hund og ejer. Hunde kan nemlig godt lide, at man er kontant i sine signalementer.

Hvis hunden har adfærdigsproblemer

Hvis din hund opfører sig mærkelig i visse situationer, så gør hunden det af en årsag, som den prøver at fortælle dig. Ofte, så er det mennesket, som har svært ved at være opmærksom på hundens signaler, og enten misforstår eller slet ikke forstår, hvorfor hunden gør, som den gør.

En situation, hvor man som hundeejer kan blive frustreret over sin hunds opførsel, er, når man går tur og møder en anden hund. Hvis din hund gør og er ustyrlig, kan der være flere årsager til, hvorfor den reagere på den anden hund.

Det kan være, fordi:

  • Den har så meget energi i kroppen, at den slet ikke kan styre sine lyster til at komme over og hilse på den anden hund. Dette kan være en mulighed, hvis din hund logrer med halen og virker nysgerrig.
  • Hvis din hund gøer, og har løftet sin stive pels i nakken, så kan det være fordi at din hund er bange for den anden hund. Den gør og larmer for at fortælle den fremmede hund, at den skal holde sig væk.
  • Det kan også være, at den rent faktisk er usikker over den andens hunds signaler.

For det vi mennesker ikke bemærker er, at hunde faktisk sender signaler til hinanden, når de mødes. Det er signaler, de laver med kroppen, og derfor kan det være en god ide, at man undersøger hvilke signaler hunde kan sende, og lægger mærke til signaler, næste gang, en situation opstår. – Hvis man selv kan finde årsagen til problemer, så kan du sagtens arbejde på dig og din hund. Det tager tid, og det kræver tålmodighed. Med de rette metoder og handlinger, så kan problemerne løses.

Hvis du ikke selv kan løse problemer, så bør du kontakte en hundeadfærdspsykolog, som kan hjælpe dig med strategier og arbejdsmetoder.

2 thoughts on “Hvor klog er menneskets bedste ven egentlig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *