Husk nu hundetegnet

Er det nødvendigt med et hundetegn, nå din hund alligevel er chippet? Det utvetydige svar er ja. Det er lovpligtigt at chippe og registrere sin hund allerede, når den bliver 8 uger, og den skal bære hundetegn fra den er 4 måneder gammel. Du kan købe hundetegn med gravering online eller hos din lokale dyrehandel eller dyrlæge. 

Hvad skal der stå?

Ifølge loven skal der på hundetegnet stå ejerens navn og adresse i en størrelse, der kan læses. Derudover er det en rigtig god idé at skrive mindst et telefonnummer på, så den der finder hunden selv kan kontakte dig i stedet for evt. at aflevere hunden andetsteds. Det er en rigtig dyr omgang, hvis hunden ender med at skulle overnatte f.eks. hos dyrlægen.

Det er meget forskelligt om ejeren ønsker hundens navn på hundetegnet. Det er ikke lovpligtigt eller nødvendigt. Nogle synes at det er fint, når hunden bærer sit eget navn, mens andre ikke kan lide idéen om at fremmede kan kalde den til sig. Det er en personlig smagssag. 

Hvis hunden mister tegnet

Hvis hunden mister sit hundetegn skal du straks på lavet et nyt. Der er nogle undskyldninger, hvis den bliver fundet uden hundetegn. Nogle hunde er mestre i at slide hundetegnet op og her kan det være en god idé at anskaffe et hundetegn med forstærkning i kanten.

Er det det selve ringen, der springer op, så sørg for aldrig at sætte snoren i denne og udskift den evt. med en stærkere ring, f.eks. en stærk nøglering.

Den dyre smutter

Sker det at din hund bliver væk, kan det blive en rigtig dyr fornøjelse. Selv hvis hunden har hundetegn på koster det ofte som minimum et par tusind kroner, bare for at hunden går løs uden opsyn.

Har den ikke hundetegn på, får du lov at slippe en tusse mere. Derudover er der en masse ekstraudgifter, du kan blive bedt om at betale, hvis hunden f.eks. skal overnatte hos dyrlægen, hvis ikke du tog telefonen, da der blev ringet efter dig.

Et hundetegn er nemt at få lavet og koster ikke særlig meget. Det er det sikreste for dig og for din hund. Hvis ikke du ønsker at bruge hundens halsbånd til andet, kan det anbefales at du køber blot et lille, rundsyet halsbånd, der fylder meget lidt og ikke giver problemer med hundens pels. Det hverken slider på pelsen eller skaber store filtre omkring halsen. 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *