Dogue de Bordeaux

Denne race er en udpræget familie og vagthund. Hunden går også under betegnelsen den blide kæmpe og det er faktisk en ret sigende betegnelse for hunden. En Dogue de Bordeuax er nemlig en meget stor hund og den er også kæmpe men man skal ikke tage fejl, lige så stor og farlig som hunden ser ud ligeså bamse og familieaftig er racen. 

Opdragelse er dog afgørende

Det er dog altafgørende at du opdrager din hund, uden den rette træning og de korrekte rammer bør du ikke vælge en Dogue de Bordeaux. Du bør også fra start af opdrage din hund og gå mange ture med den i dit nabolag og gerne hundeskove hvis det er inden for rækkevidne. Det bør du gøre af den årsag at hvis din hund bliver socialiseret fra et tidligt stadie så får han meget nemt senere ved at omgås andre hunde og mennesker senere i livet. 

Der er desværre set mange eksemplar på hunde som er indelukkede fordi man ikke har benyttet hvalpestadiet til at træne hunden og være sammen med andre hunde og det er rigtig trist, jo længere tid man venter med den proces desto svære bliver det at rette hunden til.

En rigtig familiehund

Vælger du at gøre jobbet ordentlig fra start af, altså når du får din hvalp efter 8 uger og intensivt er sammen med andre hunde og mennesker hyggpigt så kan du få en hel fantastisk familiehund. Selvfølgelig gør social aktivitet ikke jobbet alene, på nettet kan du finde et hav af onlinekurser med hundetræning og endnu bedre hvis du bor et sted hvor du kan få rigtig praktisk træning sammen med andre hunde og en professionel hundetræner er det selvfølgelig endnu bedre.

Hunden afspejler ofte sin ejer 

Man plejer tit og sige det aldrig er hundens skyld men opdragelsen, derfor er det så vigtigt at du som ejer af en stor hund gør dig alle overvejelserne inden du køber en hund for det er en stor hund og et stort ansvar. Du har ikke kun ansvar for hunden men også dine omgivelser, alle skal kunne føle sig trygge, også dine naboer, venner og familie. 

 

 

 

 

1 thought on “Er Dogue de Bordeaxu en god familiehund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *