Har du altid været fascineret af akvariefisk? Og vil du derfor gerne have dit eget akvarie derhjemme? Så bør du helt klart anskaffe dig det. At have akvariefisk er en hyggelig hobby, og derudover er et akvarium med fisk en fantastisk flot dekoration derhjemme.

Men inden du løber ud og køber dig fattig i fisk, bør du først sætte dig ind i, hvad det egentlig kræver at holde fisk. Det er nemlig dit ansvar, at fiskene til hver en tid har det godt. Det kræver blandt andet det rette akvarie. Men det kræver bestemt også det rette foder og udstyr. Derfor bør du lave din egen research om akvariefisk, inden du køber dem.

Beslut dig for, hvilken type fisk du vil have

Når du gerne vil have akvariefisk, er det første skridt at finde ud af, hvilken slags fisk du gerne vil have. Der er nemlig stor forskel på fiskenes størrelse og pasningsbehov. Du bør sikre dig, at du har både tiden, lysten og pengene til at kunne passe fiskene korrekt.

Derudover er det vigtigt, at du får købt et stort nok akvarium til fiskene. Ellers vil de ikke trives. Derfor bør du starte med at udvælge en eller flere typer fisk til dit akvarie.

Engang troede man, at det var mere eller mindre ligegyldigt, hvilken slags akvarie fiskene fik. I dag ved man at fisk, ligesom andre dyr, kræver tilstrækkeligt med plads.

Køb dine fisk hos en anerkendt dyrehandler

Der er flere gode grunde til at købe dine fisk hos en anerkendt dyrehandler. For det første er der langt større sandsynlighed for, at dine fisk så vil være velpasset og sunde. Derudover er det også din garanti for, at fiskene – såvel som de øvrige dyr i butikken – er blevet behandlet ordentligt hele deres liv.

Som forbruger har du et medansvar. Derfor bør du altid vælge din dyrehandler med omhu.

Husk udstyr til akvariet

For at kunne give dine fisk det bedste bosted, er det ofte nødvendigt med mere udstyr end blot akvariet selv. Det kan blandt andet være nødvendigt med planter eller sten. Mange har også en luftpumpe og en temperaturmåler.

Hvilken slags udstyr du skal bruge, afhænger igen af hvilken type fisk du gerne vil holde. Hvis du er i tvivl om, hvillen slags udstyr du bør købe til akvariet, kan du altid spørge din dyrehandler. Alternativt kan du selv researche dig frem til svaret på internettet.

1 thought on “Vil du gerne have akvariefisk?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *