Pludselig ringer telefonen, og du står med en hest i tøjlen i den ene hånd og forsøger at få telefonen op af lommen med den anden. Det hele går lidt stærkt, og du taber din smartphone ned på staldens betongulv. Det har alle med hest oplevet i ny og næ.

På mange måder hører telefonen ikke til i stalden, for støvet samler sig hvor opladeren skal sidde, og generelt får skærmen mange ridser. Samtidig er den helt uundværlig, og ikke kun fordi du skal tage billeder af din smukke hest, men fordi det er et spørgsmål om sikkerhed.

Når man har med heste at gøre er det vigtigt, at man altid er i stand til at ringe efter hjælp, hvis der skulle ske et uheld. Ridning er en dejlig, men farlig sport, og derfor er det vigtigt, at tage sig sine forbehold.
Ligesom med kørsel skal du dog også undgå at bruge mobilen, mens du rider.

Derfor er et godt mobilabonnement vigtigt

Mange ryttere elsker en tur i terræn engang imellem, især i sommerperioden, hvor der er godt vejr. Ofte bliver hestene også lidt friske af at komme ud og løbe på markerne, og så sker der nemt uheld.

De fleste med hest har oplevet enten selv at falde af på en tur i skoven eller oplevet at ride tur med en anden, som falder af. Først skal man sikre sig, at rytteren er okay, og bagefter skal hesten findes, medmindre den er løbet hjem til stalden, som de ofte gør.

I tilfælde af at rytteren er kommet til skade, så er det vigtigt at have en telefon med på turen, så man kan ringe efter hjælp. Derfor er det vigtigt at have telefonen med, uanset om du rider alene eller sammen med andre.

Tjek dit mobilabonnement

Det er vigtigt, at du har et mobilabonnement, der har god dækning i de områder, hvor du rider, så du altid kan ringe efter hjælp. Tjek for eksempel Oister driftstatus på hjemmesiden eller ring til kundeservice for en samtale om dækning og forbindelse.

Det er altid en god idé at tjekke dit abonnement, og det skal gøres, inden du en dag oplever at have brug for at ringe til nogen på en ridetur i skoven, hvor du ikke har forbindelse.

Pas på din telefon i stalden

Stalden er et sted, hvor telefonen nemt kan tage skade. Man skal passe ekstra godt på den, og det kan man gøre ved for eksempel altid at lade den ligge i en lomme med lynlås. På den måde samler der sig ikke støv fra stalden, hvor opladerstikket eller øretelefonerne skal sidde.

I dag har de fleste en smartphone, og de er ikke helt så holdbare mod fald, så det kan være en god idé at investere i et ordentligt cover. Tjek at dit cover går ind over skærmen, og ikke kun dækker bagsiden af din telefon.

Du kan også investere i et panserglas til at beskytte skærmen. Hvis du er typen, der opbevarer telefonen i striglekassen eller i toppen af saddelskabet, så er det en ekstra god idé med skærmbeskyttelse, så der ikke pludselig kommer ridser i skærmen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *