Alt du skal vide om dogue de bordeux

Mastiff er en stor og kraftig hunderace. Mastiffens nøjagtige oprindelse er ukendt, men man mener, at den nedstammer fra de gamle mastiffhunde i Asien og Europa. Mastiffen blev oprindeligt avlet til jagt på storvildt som f.eks. vildsvin og bjørne. I dag bruges mastiffer stadig til jagt i nogle dele af verden, men de holdes mere almindeligt som loyale og beskyttende familiehunde

 

Mastiffen er en massiv hund, og hanner vejer typisk mellem 60 og 90 kg (130 og 200 pund). Hunhunde er noget mindre og vejer normalt mellem 45 og 70 kg (100 og 160 pund). Mastiffen har et stort hoved med en kort snude og en kraftigkæbe. Ørene er små og hængende, og øjnene er mørke og udtryksfulde. Mastiffens pels er kort og tæt og findes i en række forskellige farver, herunder fawn, brindle og sort.

 

Mastiffer er blide giganter, der er gode familiedyr. De er loyale og kærlige følgesvende, der knytter sig tæt til deres familier. Mastiffer er tålmodige over for børn og beskytter deres hjem. De kan dog være tilbageholdende over for fremmede og kan være for store til nogle husstande. Potentielle ejere skal være forberedt på at sørge for masser af motion og plads til deres mastiff

 

Hvis du tror, at en mastiff måske er den rigtige race for dig, skal du sørge for at lave din research og finde en velrenommeret opdrætter. Mastiffs kræver meget pleje og opmærksomhed, men de kan være vidunderlige familiedyr.

Når du går tur med din mastif skal du huske vær opmærksom på dens størrelse og styrke. mastiffer kan være viljestærke, så det anbefales at træne lydighedstræning. Med den rette pleje og træning kan en mastiff være en kærlig og loyal følgesvend hele livet.

Husk også at andre hunde kan være bange for din hund på grund af dens størrelse – så husk at tage hensyn.

Join the Conversation

4 Comments

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *